Grof Geschud

met: Kroost

'Ook in hun derde voorstelling spelen Lander Severins en Myrthe van Velden op wonderlijke en hoogst grappige wijze met taal. Tegelijk leggen ze hun ziel bloot en zetten ze de vertelling van hun bijzondere relatie voort. (...) Grof Geschud heeft niets van zijn magie en wilde frisheid verloren.’
★★★★★ De Standaard

Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud werd met ‘Kroost’ overladen met lovende kritieken. De Standaard kende maar liefst 5 sterren toe en Knack Focus kopte met “bijna perfect cabaret”. Ook in Nederland scheren Lander Severins en Myrthe van Velden hoge toppen - Het Parool bombardeerde hen zelfs tot rechtstreekse erfgenamen van Kommil Foo. Een bijna uitverkochte tour volgde en op grote vraag doen deze twee “volgroeide kinders voor wie cabaret pure overlevingskunst is” daar nog een seizoen bij.

Na twee eerdere programma’s over symbiotische liefde (‘Lijmen’) en hun relatiebreuk (‘Broeden’), onderzoeken de twee ex-geliefden in ‘Kroost’ de wens om ouder te worden. Want de voortplantingsdrift borrelt. Maar welke bagage heb je meegekregen van je ouders, en wat neem je mee naar je eigen opvoeding? In hun derde cabaretprogramma schromen Lander en Myrthe het niet pijnlijke zaken uit het verleden van beide families aan te pakken, wat tot hilarische en soms gevoelige taferelen leidt. Bereid u voor op een avond poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering. 

Tekst, muziek & spel: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet, Stef de Paepe
Scenografie: Tim Clement
Techniek: Geert Custers
Kostuum: Jana Roos
Productie: Heleen Soontjens
Co-productie: Arenberg, Makerij La Lande
Foto: Noortje Palmers

Tickets

add. € 20
vvk. € 18

Coming soon