Douglas Firs

met: Happy Pt. 2 (try-out)

Douglas Firs is de Gentse groep rondom singer-songwriter Gertjan van Hellemont, met in de gelederen gewiekste speelmannen die strepen verdienden bij bands als Balthazar en Admiral Freebee.

Ruim twee jaar geleden bracht Douglas Firs het kwetsbare album Heart of a Mother uit, dat de luisteraar vol in het hart trof met een verzameling uiterst persoonlijke songs. De plaat was een ode aan twee moeders: zijn eigen moeder, die overleed aan kanker, en zijn vriendin, die in diezelfde periode beviel van hun zoontje. 

Eind vorig jaar was Douglas Firs plots terug van weggeweest, met de warm onthaalde single Lazy Heart die meteen naar nummer 2 klom in Vox op Radio 1. 

Zijn nieuwe album Happy Pt. 2 verschijnt op 30 augustus 2024 en gaat over het terug zoeken én vinden van geluk na een intense periode van verdriet, over hoe dat na een tijdje terug lukt, maar nooit meer hetzelfde zal zijn. Er is opnieuw hoop te horen in de nummers, er is nog het gemis, maar ook energie. Het borrelt weer, maar alles is anders.  

'Douglas Firs haalt met ‘Heart of a Mother’ moeiteloos vijf sterren.' Humo ★★★★★

Foto: Francis Vanhee

Tickets

add. € 19
vvk. € 16

Coming soon