Vroeger was de toekomst beter – Lazarus (Günther Lesage)

Try-out

Gisteren was goed maar het is onherroepelijk voorbij, en dus stellen wij ons vandaag de vraag der vragen: waarvoor is ons brein eigenlijk gemaakt? Het lijkt erop dat het niet gemaakt is om aan introspectie te doen. Als dat wel zo was, dan zouden we er nu niet zijn en zou jij deze promotekst bijgevolg nooit lezen, laat staan dat er over een promotekst überhaupt sprake zou zijn. Zelfs het woord überhaupt zou waarschijnlijk niet eens bestaan.

Onze introspectieve voorouder zou opgegeten zijn door een leeuw, terwijl zijn onnadenkende, maar sneller reagerende neef naar een veilige plek was gevlucht om daar een speer te maken. En als onze voorouders miljoenen jarenlang als niet-denkende zoogdieren hebben rondgelopen, waarvoor hebben wij in de korte tijd van het ontstaan van het denken ons brein dan gebruikt?

Denken we veel minder na dan we denken, behalve natuurlijk wanneer we erover nadenken? Kondigt de introspectieve mens een nieuwe stap aan in de evolutie van onze soort? En nemen wij vanavond dan alvast een voorsprong?

Deze en veel meer vragen worden in deze voorstelling eindelijk beantwoord. Je wou gisteren al dat het morgen was.

In 2007 maakte Günther Lesage voor LAZARUS de solovoorstelling Force Majeure, waarin hij op zoek ging naar zijn voorvader, de Franse toneelschrijver Alain René Lesage (1668-1747). In de nieuwe solo Vroeger was de toekomst beter zet Günther dit traject verder, maar nu onderzoekt hij een legio aan mogelijkheden en gevaren die de toekomst te bieden heeft. 

tekst en spel Günther Lesage
coaching Wim Helsen, Jan Bijvoet, Lazari e.a. 
dramaturgie Kurt Smekens 
vormgeving LAZARUS 
kostuum Karen De Wolf
een productie van ARSENAAL/LAZARUS 
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
coproductie Perpodium

uitgesteld

Coming soon