Theater Spinsels met: Gif

Een man, een vrouw, een kind. Voor altijd met elkaar verbonden en toch zo ver van elkaar verwijderd.

Tien jaar nadat ze gescheiden zijn, ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst opnieuw, op het kerkhof waar hun kind begraven ligt. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd en woont intussen in Frankrijk met zijn tweede vrouw, zij is in hun huis blijven wonen en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen.

Ze treffen elkaar weer, uitgerekend hier, omdat ze een brief kregen waarin gemeld wordt dat hun kind herbegraven moet worden. Er is immers gif in de bodem gevonden. Tijdens de paar uren die ze samen op het kerkhof doorbrengen, blijkt hoeveel gif er ook in hun levens is gedruppeld, na de dood van hun kind. Zij zoekt iemand om samen op te gaan in het verleden, hij zoekt iemand die hem zegt dat het goed is om los te laten. Beiden zijn verscheurd door verdriet, maar ze kunnen niet samen rouwen. Tot het moment dat ze de kwetsbaarheid accepteren.

Lot Vekemans

De Nederlandse toneelschrijfster Lot Vekemans (°1965) studeerde in 1993 af aan de Schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam in Drama en Journalistiek, en combineerde gedurende enkele jaren theaterjournalistiek met toneelschrijven. Vanaf 1999 wijdde ze zich helemaal aan het schrijven van dramateksten. Haar werk is inmiddels in 15 talen vertaald en in steden in meer dan 25 landen opgevoerd, waaronder New York, Londen, Berlijn, Beijing, Moskou, Avignon, Madrid en Kopenhagen. Haar meest bekroonde stuk ‘Gif’, waarvoor ze in 2010 de Taalunie Toneelschrijfprijs ontving, kreeg sinds 2009 al meer dan 70 verschillende opvoeringen wereldwijd. Dit maakt van Lot Vekemans de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver in binnen- en buitenland.

Productie: Theater Spinsels
Met: Debbie Manhaeve en Maarten Vansteenkiste
Coaching: Johan Depaepe

Spinsels speelt ‘Gif’ met de welwillende toestemming van het NTGent, dat de producent en de opdrachtgever van de originele voorstelling was.

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon