mòs ensemble

Opgelet! Dit concert werd geannuleerd.

met: Pets &Therapy

Deze achtkop­pige band is het geestes­kind van bassist Kobe Boon. Sinds hun debuut in 2019, is mòs ensemble uitgegroeid tot een achtkoppige band die gestuurd wordt door een collectief gedragen visie, met een voorliefde voor grensgebieden tussen genres, waar de weelderige arrangementen van stemmen en andere instrumenten maximaal kunnen renderen. De leden zijn actief in een indrukwekkende lijst projecten - binnen de jazz, pop en ver daarbuiten - en dragen die openheid uit met een vanzelfsprekende liefde voor avontuur en interactie op het scherp van de snede. Het resultaat is een gezelschap in voortdurende transformatie, voortdurend dansend op het koord tussen verwondering en daadkracht.

Met hun derde album Pets & Therapy, dat opgenomen werd in het voorjaar en najaar van 2022 in Gent en Milaan, brengen ze een compacter en leniger album. Stemmen, rieten, gitaar/mandoline, synth, bas en drums zijn allemaal kleuren op een gedeeld canvas dat toont hoe we nooit ophouden met denken, voelen, kijken en interpreteren. Het is een vertrouwd verhaal over mensen die meer inzicht proberen krijgen in zichzelf en hun plaats in de wereld in verhouding tot anderen, maar je krijgt het zelden gepresenteerd met deze combinatie van verbeelding, kunde en collectieve visie. Pets & Therapy is het geluid van een band op een nieuwe artistieke piek.

'Mòs ensemble een superband noemen, is niet eens overdreven. We vinden er naast Denayer ook Astrid Creve (Tiny Oak), Marta del Grandi, Ambroos Deschepper (Bandler Ching, Kosmo Sound, Azmari), Benjamin Hermans (Suura, Kreis), Artan Buleshkaj (Anemic Cinema), Kobe Boon (Steiger, Kreis,...) en Simon Raman (Steiger, Uma Chine,...) in terug.' 
Dansende Beren ★★★

Zang & banjoline: Astrid Creve
Zang: Marta Del Grandi
Zang, gitaar: Roos Denayer
Sax, percussie, synth: Ambroos Deschepper
Sax, klarinet, synth: Benjamin Hermans
Gitaar: Artan Buleshkaj
Contrabas, basgitaar: Kobe Boon
Drums: Simon Raman

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon