Lesage

met: Human (album release)

Wie de muzikale cohesie tussen Californische en Japanse synthesizers weet te smaken, tegelijkertijd dagdroomt bij de nostalgische melodieën van wijlen Ryuichi Sakamoto en ook gewillig mee ‘slapt’ op de baslijnen waarmee Rick James onze onderste ledematen beroert, is mentaal klaar voor het lang verwachte soloalbum van Lesage.

De ervaren toetsenist/zanger is mede-oprichter van de bekende West-Vlaamse funkband Ertebrekers en treedt nu voor het voetlicht onder zijn eigen naam. Lesage bracht vroeger al welklinkende soloalbums uit onder de naam Moiano nadat hij tijdens een coverwedstrijd van StuBru een bijster eigenzinnige versie van TC Matic’s Putain Putain neerzette. Lesage won de wedstrijd en componeerde gestaag verder onder de invloed van jazz, soul, funk en zelfs drum’n bass.

Lesage is geen onbekende in de Belgische muziekscene en zag je wellicht al op het podium met topartiesten zoals Flip Kowlier, Zap Mama, Gabriel Rios of Jessie Boykins III. De muzikale kameleon dubbelt ook als producer en nam onder meer het debuutalbum van de Belgische-Congolese artiest Baloji Hotel Impala voor zijn rekening. Kortom, Lesage belichaamt de ultieme muzikale veelzijdigheid, creatieve diepgang en onwrikbare passie voor muziek. Met zijn eerste 2 singles New Beginning en Black Screen slaat Lesage een nieuw muzikaal pad in waarvan deze energieke tracks meteen de toon zetten! Het volledig album Human wordt officieel op 22 maart 2024 op de wereld losgelaten. 

Zang, toetsen: Peter Lesage (Ertebrekers, Flip Kowlier )
Zang, toetsen: Rebecca Driesmans (Oriana Ikomo, Bex)
Bas: Boris Van Overschee (Delv!s, Portland)
Drums: James Williams (Emily King, Joey Dosik)
Foto: Alexander Popelier

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon