Kwinten Van Heden: CruX

Opgelet! Omwille van de coronamaatregelen gaat deze voorstelling door in een open tent naast de Cultuurkapel. Warme kledij is dus aangewezen.

Er gaat een schokgolf door Vlaanderen wanneer de bisschop door zijn neef beschuldigd wordt van seksueel misbruik. De aartsbisschop probeert de gemoederen nog te bedaren, maar the damage is done. De kerk hult zich dan maar in stilzwijgen, terwijl de neef zijn woede uitschreeuwt in een roman.

Tien jaar later doet Kwinten Van Heden een poging om het onbegrijpelijke te begrijpen. Veel meer dan een feitenrelaas is CruX een herkenbaar verhaal over slachtoffers en daders. Of hoe relatief dergelijke begrippen soms wel kunnen zijn.

Kwinten Van Heden, pas afgestudeerd als bachelor bij Luca Drama in Leuven, speelde reeds bij Het Gevolg, Het Paleis en Het Marthatentatief en was een tijd lang te zien in Thuis.

'Met perfect gedoseerde tekst slaagt Kwinten Van Heden erin de zaak-Vangheluwe tastbaar te maken op de scène. Angstaanjagend sterk, deze monoloog.' (Knack)

Concept, tekst & spel: Kwinten Van Heden
Coach: Kris Cuppens
Foto: Christophe Ketels
Deze voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Luca Drama.

Wat te doen met uw ticket van 22.03.20 of 29.11.20?
Dit ticket blijft geldig voor het nieuwe optreden. Bewaar het dus goed.

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon