Kelly

Tim Natens

Opgelet! Deze voorstelling gaat door in Theater Malpertuis (Tielt)
Kom je naar minstens 2 verschillende voorstellingen van En Avant? Dan krijg je een ticket voor een voorstelling van En Avant gratis! Stuur een mailtje naar info@deleest.be voor je gratis ticket.

Who the f*ck is David Kelly and why should you care?

Maar eerst: wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Een figuur te belichamen die bezweek onder het gewicht van een oorlogsmachine en hem (postmortem) een stem te geven? Met humor en verbeelding om de bittere ernst te verdoezelen?

Is het een ode aan Kelly?
Wil hij voor eens en voor altijd het raadsel achter diens mysterieuze overlijden oplossen? Is het om ons nog eens attent te maken op dat stukje geschiedenis dat voor velen nog steeds de toekomst bepaalt?
Of wil hij begrijpen waarom mensen zich aan Amerikaanse vliegtuigen vastklampen om een paar meter verder de dood te vinden?

From zero to hero to... very zero.

In Kelly kruipt de jonge theatermaker en speler Tim Natens in de huid van de verguisde Britse wapeninspecteur David Kelly, die het in 2003 aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de invasie in Irak en enkele maanden later in onduidelijke omstandigheden om het leven kwam.
Alle documenten rond zijn overlijden moeten tot 2073 achter slot en grendel blijven.

Achttien jaar na zijn dood betreedt David Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn.

Kelly is een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.

tekst en spel: Tim Natens
regie: Haider Al Timimi
dramaturgie: Ellen Stynen
coaching: Jos Verbist
scenografie: Giovani Vanhoenacker
lichtontwerp: Valentin Boucq
geluidsontwerp: Niels Vanherpe
techniek: Lukas Vanhoutte
productieleiding: Bram Corneillie
productie: Theater Antigone
met dank aan Martin Zizi, Cor Bellanger, Jan Willems en Mattieu Verpoort

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon

Theater

Bijster

Meer info over Bijster