Het nieuwstedelijk

met: Vuur

In 2024 is het 50 jaar geleden dat 23 jongens het leven lieten in de internaatsbrand van Heusden-Zolder. In 2015 maakte Christophe Aussems de voorstelling Vuur over deze ramp. Het was de eerste voorstelling van Het nieuwstedelijk na de fusie van de Queeste en Braakland/ZheBilding en ging in première in Zolder. Nadien volgden tournees in 2016, 2017, 2018 en 2019. 100 voorstellingen die eindigden met een dernière in het getroffen college. Nu is de voorstelling voor een laatste keer te zien. 

Nog steeds laat de brand haar sporen na. De tijd lijkt de wonden amper te helen. Met Vuur proberen we niet enkel het verleden te reconstrueren, we gaan ook op zoek naar hoe deze gebeurtenis nog steeds doorwerkt. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe geef je er zelf betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar? En waarop vestig je je hoop als net dat wat hoop gaf, werd weggenomen?

'Vuur spreekt met die langzaam insluipende ontroering die we lang niet hebben ervaren in theater.' 
De Standaard ★★★★

Regie, interviews & tekst: Christophe Aussems
Spel: Jonas Van Thielen
Livemuziek: Bert Hornikx & Myrthe Luyten
Dramaturgie Alexander Schreuder
Tekst & dramaturgie: Els Theunis
Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken
Kostuum: Jorine van Beek
Geluidsontwerp: Stefan De Reese
Artistieke feedback: Stijn Devillé
Foto: Katrijn Van Giel

Een coproductie met CC MUZE Heusden-Zolder in samenwerking met Sint-Franciscus College Heusden-Zolder, Gemeente Heusden-Zolder en Muziekodroom

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon