Ertebrekers

Met: Crème

Weet u nog waar u zich bevond toen 'De zji' van Ertebrekers voor het eerst de ether in gestuurd werd? Wij wel. On the road, met de offspring in the back en het lief vrolijk naast ons. Plots kreeg de rit naar de cinema een impromptu roadtrip-gevoel, een sentiment dat we later vaker hadden, want 'Otel' - Ertebrekers’ debuutalbum, ook alweer uit 2016 - bleek uitstekend cruisin’ materiaal. Mellow, funky, laidback, ... de zomer steeds in het handschoenenkastje. 

Ondertussen is het 2018. De wereld draait nog steeds aan een onwaarschijnlijk tempo om haar eigen as en schiet aan een rotvaart doorheen het universum, to boldly go where no one has gone before. Het is maar ten zeerste de vraag of we überhaupt ergens heen gaan. Of staan we niet gewoon wat ter plaatse te trappelen?

In het geval van Ertebrekers: geenszins. Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle staken afgelopen zomer de koppen opnieuw bij elkaar, wisselden muzikale ideeën uit, dronken koffie, kregen zin in ijs en gingen aan het werk. Het resultaat? Een nieuwe plaat. De titel? Crème. Die verschijnt op 8 maart 2019, vergezeld van een reeks clubconcerten. 

Mr. P. brengt voor en na het optreden nog een funky DJ-set.

'Flip Kowlier en co braken in Gent voornamelijk potten met funk- en soulsongs over klein geluk, vol good vibes en warme grooves waarin het aangenaam dobberen was.' (De Morgen***)

Foto: Alexander Popelier

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon