Colette Goossens, Stan Martens & Laurens Aneca

met: Under the Influence

Opgelet! Deze voorstelling gaat door in De Leest (Izegem).

Theatermakers en geliefden Colette Goossens en Stan Martens werden geraakt door de film A Woman Under the Influence van John Cassavetes (1974). Deze film neemt de kijker mee in het leven van het koppel Mabel en Nick. Mabel is vastgebonden aan hun huis en aan de vele huishoudelijke taken die ze uitvoert, een situatie die haar langzaam maar zeker doet wegzakken in een neerwaartse spiraal. Tegelijkertijd komt Nicks onvermogen om met de mentale instorting van Mabel om te gaan tot uiting in passieve agressie.

In samenwerking met regisseur Laurens Aneca hebben Colette en Stan zich laten inspireren door deze film. Centraal in hun creatieve proces stond de vraag hoe liefde en zorg kunnen worden verenigd in een relatie waarin een partner worstelt met ernstige emotionele en fysieke instabiliteit.

Under the Influence speelt zich af in een intieme setting waar uitgebreide gesprekken over liefde, samenleven en de cyclus van menstruatie worden gevoerd. Deze gesprekken nemen vaak een therapeutische vorm aan, waarbij Mabel en Nick elkaar steeds trachten te steunen en te begrijpen.

Taal: Nederlands
Duur: 60 min

Tekst: Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca
Spel: Colette Goossens en Stan Martens
Regie: Laurens Aneca
Dramaturgie: Lotte Vrancken
Scenografie: Shervine Sheikh Rezaei
Kostuum: Lena Mariën
Muziek: Seppe Vande Veire
Lichtontwerp en techniek: Lies Van Loock en Sarah Feyen
Outside eye: Daan Borloo
Productieleiding: Noor de Graaf
Coproducenten: Theater Malpertuis, detheatermaker en C-mine
Met dank aan: theater arsenaal, Compagnie Cecilia, Het nieuwstedelijk, KOPERGIETERY, Kunstencentrum BUDA en Jesse Vandamme | met de steun van de Vlaamse Overheid

Tickets

add. € 14
vvk. € 12

Coming soon