Beyond The Flags

Met deze achtste editie van Beyond The Flags zijn we niet aan ons proefstuk toe. Wie reeds aanwezig was, weet dat de formule werkt. Protestsongs over oorlog en vrede, een avond vol muziek, poëzie en performances. Verwacht een grensoverschrijdend vredesconcert met niks anders dan de ambitie om recht naar uw hart te gaan.

Carolyn Wonderland Band feat. Kevin Lance and Greg Rzab (US)
De roodharige Carolyn Wonderland hoeft hier eigenlijk geen introductie meer. Na zeven edities van Beyond The Flags is deze Texaanse intussen een vaste waarde geworden op ons podium. Als op-en-top bluesvrouw straalt ze pit, energie, maar vooral veel liefde voor haar muziek uit. Haar stem houdt het midden tussen Bonnie Raitt en Janis Joplin, niet de minsten en dat is Wonderland zeker ook niet.

A Whitney Brown (US)
Dit monument in de VS heeft reeds drie Emmy Awards op zijn naam. Als schrijver en stand-up comedian verwierf hij in de jaren tachtig met de populaire Saturday Night Live nationale bekendheid. Vanavond neemt hij de rol als presentator op zich. 

Nils De Caster
De multi-instrumentalist van de The Broken Circle Bluegrassband brengt deze avond eigenzinnige interpretaties van de grootste songschrijvers uit de geschiedenis van de country-, blues- en folkwereld.

Luis Marquez
Deze in België gevestigde Mexicaanse multi-instrumentalist is de man die Beyond The Flags zo speciaal maakt. Als muzikale duizendpoot heeft hij zijn sporen reeds verdiend als solist en begeleider van o.a. Bruno Deneckere, The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra,…

Sara De Smedt
Zangeres/ schrijfster Sara De Smedt studeerde kleinkunst op Herman Teirlinck en zette met het ter ziele gegane ‘Mary's Bleeding Heart’ een fantastisch eigen muziekproject op de wereld. Ook in de theaterwereld kon je haar al aan het werk zien bij de KVS of Theater Antigone.

Kimberly Claeys
Deze zangeres van eigen bodem is naast het boegbeeld van Little Kim and the Alley Apple 3 ook vaste zangeres bij Guide Belcanto. Haar opgewekte verschijning en verfrissende songkeuze doen je gewoon smelten.

Ed De Smul
Bluesliefhebbers kennen Ed De Smul als harmonicaspeler en frontman van de bluesband Ed And The Gators. Maar ook solo weet hij van wanten. Wat je kan verwachten? Eigen nummers met een knipoog naar de blues, folk en country.

Arne Demets
Naast gitarist staat er op zijn Facebookprofiel ook nog eens vocalist/songwriter te lezen. Deze West-Vlaamse gitaarvirtuoos maakt het mooie weer op zowat elk optreden met zijn dwepend en karakteristiek gitaarspel.

geen tickets meer beschikbaar